Noor teenindaja tõi Eestile meistrimedali

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Erik Tammeleht tegi Abu Dhabis toimunud ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel ajalugu.
Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Erik Tammeleht tegi Abu Dhabis toimunud ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel ajalugu. Foto: Worldskills

Kolm kuud tagasi alustas Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk Erik Tammeleht valmistumist Araabia Ühendemiraatides toimunud kutsemeistrivõistlusteks. Pärnumaa kutsehariduskeskusest Eestit esindanud Tammelehe sõnutsi tasus kogu töö ja vaev ennast ära, sest üleeile õhtul pärjati ta kutsemeisterlikkuse medali (Medallion of Excellence) ja eestlastele ajaloo kõrgeima, kuuenda kohaga.

Nimelt kuulutati Tammeleht 44. ülemaailmsete kutsemeistrivõistluste WorldSkills auhinnatseremoonial 37 võistleja (igast riigist üks esindaja) seast kuue parima teenindaja hulka jõudnuks. “Excellence’i medaleid on varemgi Eestile tulnud, aga kõrgeim koht enne seda võistlust oli Eestile WorldSkillsil üheksas,” rääkis Tammeleht vahetult pärast auhinnatseremooniat.

Kutsemeisterlikkuse medali said üksnes võistlejad, kes kogusid üle 700 punkti. “Selle medaliga pärjati ainult need, kelle sooritus oli väga hea ja maailmatasemel, seega olen saavutatuga väga rahul. Näha, et nii väike riik kui Eesti on võimeline pakkuma üliprofessionaalsel tasemel konkurentsi, on imeline! Andsin endast kõik ja seljatasime paljud Euroopa teenindusriigid,” avaldas Tammeleht värskeid emotsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles