Silvia Paluoja: TÕN säratab sügiskulda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Täiskasvanud õppija nädal ehk TÕN võttis Pärnumaal hoo sisse paar päeva enne ametlikku algust tunnustusüritusega, kus nagu kinnitusena konkurentsivõimelise hariduse vajadusest nimetati aasta õppijaks mees, kes omal ajal ei jõudnud algkoolist kaugemale. Tore pereisa, tubli töömees varjas meeleliigutust, kui maavanem tal kätt surus ja saal aplodeeris. Jukust oli Juhan saanud.

Sellesügisese TÕNi teema on “Õppimine seob põlvkondi”, aga eks see kehti muulgi ajal kui 19.–26. oktoobrini, mil kalender tihedalt üritusi täis tikitud. Vanemad pärandavad ju oma tarkused, oskused ja tavad ikka lastele ja nemad omakorda isade-emadena järgmisele põlvkonnale. Nii et TÕN, mis toimub 20. korda, on nagu hoogtöönädal, mida dirigeerib Eesti täiskasvanud koolitajate assotsiatsioon koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

Pea peale on pööratud ütlemine, et õpid, kuni elad. Nüüd on nii, et elad, kuni õpid. See tähendab vaimuerksust eale vaatamata, nagu kinnitab näiteks Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli jätkuv menu üle 50aastaste tudengite hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles