Minister julgustas küsima paremat palka

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Indrek Saar julgustas eile Pärnumaa kutsehariduskeskusesse üleriigilistele raamatukogupäevade avamisele kogunenud raamatukogutöötajaid seisma selle eest, et nendegi palk tõuseks Eesti keskmise tasemele, nagu ta on seisnud kõrgharidusega kultuuritöötajate palga eest, sest nood on seda väärt. Minister avaldas lootust, et varasemast suuremad omavalitsused on finantsiliselt võimekamad ja suudavad töötasusid tõsta.

Saar tõdes, et hoidjail tuleb ühtaegu leida noorematele lugejatele uusi porgandeid ja präänikuid, et nad lugemisest ei võõrduks. Samal ajal on raamatukogudel inimestele pakkuda palju rohkemat kui ainult raamat. Kui vallamajad haldusreformi käigus kaugemale kolivad, võivad just maaraamatukogudest kujuneda kogukonnakeskused, kus rahvas kokku saab ja asju arutab.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius astus raamatukoguhoidjate ette oma lugemiskoera Lexiga, kes on Paikuse ja Pärnu raamatukogu hea sõber, ja soovitas samasuguseid nutikaid nippe välja mõelda teistelgi raamatukogudel, sest lemmikloomale lugemiseks on lapsed valmis kas või järjekorras seisma. Lexi paar haugatust meelitas raamatukoguhoidjategi näole laia naeratuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles