Raeküla kooli lapsed tegid kasside põlenud turvakodule suure annetuse

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Raeküla kooli lastel on aastaid olnud tore komme toetada loomakaitsepäeva puhul loomade varjupaika.

Varem on annetustega rõõmustatud Pärnu kodutute loomade varjupaika. Tänavu juhtus aga klassiõpetaja Kaja Lillipuu jutu järgi nii, et kuulnud koletust õnnetusest Läänemaal Martna kasside hoiukodus, otsustasid lapsed aidata sealseid jõhkra kohtlemise osaliseks saanud loomi.

4. klassi õpilased tegid plakati, mis kutsus kooliperet annetama kiisudele hädavajalikku, sest tuleroaks oli läinud kõik loomadele tarvilik. Üleskutse leidis kohe rohkesti toetajaid ja nii tõid lapsed Martna kassiperele toitu, kassiliiva, pesamaterjali, mänguasju ja toidunõusid.

"Kogumispunkt täitus lahkete annetajate heldusest nagu nõiavitsa väel. Mureks oli aga see, kuidas kogutu kauge maa taha kohale toimetada," rääkis klassiõpetaja.

Appi tuli Eestimaa loomakaitse liidu Pärnu piirkonna juht Leana Land, kes vabatahtlike abiga toimetas annetused Martnasse. Lapsed saatsid annetusega kaasa kassikaardi, milles soovisid, et kõik koduta kiisud hooliva pererahva leiaks.

"Eks nii olegi, et väikestest tegudest saavad alguse suured. Igatahes on Raeküla kooli lastel helde süda ja lahke meel," tähendas õpetaja.

Tulekahju oli Martna koduta kasside hoiukodus 22. septembril. Suitsus ja leekides hukkus kümme looma.

kodutute kasside hoiukodu, kümme looma hukkus suitsus ja leekides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles