Pärnu kolmikliit pole veel kohtade jaotust otsustanud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidust Pärnu Ühendab, Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ja Keskerakonnast koosneva kolmikliidu linnapeakandidaat Romek Kosenkranius.
Valimisliidust Pärnu Ühendab, Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ja Keskerakonnast koosneva kolmikliidu linnapeakandidaat Romek Kosenkranius. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu kolmikliit jõudis nädalavahetusel üksmeelele koalitsioonileppe mustandi suhtes, pärast selle heakskiitmist erakondade ja valimisliidu juhtorganites otsustatakse lõplikult kohtade jaotus.

"Esialgne draft on valmis, inimesed on veel lahtised. Enne peame programmi kokku leppima, siis tuleb kohtade jaotus," ütles valimisliidust Pärnu Ühendab, Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ja Keskerakonnast koosneva kolmikliidu linnapeakandidaat Romek Kosenkranius.

Keskerakond arutab koalitsioonileppe mustandit täna õhtul, IRL ja valimisliit teevad seda homme. Läbirääkijatel on aega detaile täpsustada, sest volikogu uue koosseisu esimene istung ei pruugi toimuda enne 2. novembrit.

Pärnu linna valimiskomisjon ei saa valimistulemusi kinnitada, sest Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kandidaat Robert Kiviselg esitas valimiskomisjonile kaebuse. Kui esialgu soovis Kiviselg, et üle vaadataks Mart Helmele antud hääled, kus tema hinnangul oli neli–viis sedelit hooletu käekirja tõttu mitmeti tõlgendatavad, siis nüüd on vaidlusalune vaid üks hääletussedel.

Pärnu linna valimiskomisjoni esimehe Tiina Rohti sõnutsi on sedeli siseküljele kantud Helme number 341, kuid välisküljele on kirjutatud 431. Sellise numbriga kandidaati valimistel ei olnud.

Valimiskomisjon tunnistas sedeli kehtetuks, Kiviselg leiab, et see on kehtiv. Vaidluses peaks tooma selgust täna kell 14 kogunev vabariigi valimiskomisjon.

Kui vabariigi valimiskomisjon täna otsuse langetab, on kolm päeva aega otsus riigikohtus vaidlustada. Eeldusel, et seda ei tehta, saab valimiskomisjon volikogu istungi kokku kutsuda 2. novembriks. Kui valimiskomisjoni otsus vaidlustatakse, on istungi kuupäeva prognoosida võimatu, sest riigikohtu menetlusaeg pole seadusega piiratud.

Abilinnapeakandidaatide nimesid läbirääkijad ei avalikusta. Toimetuse andmetel on valimisliidu abilinnapeakandidaat Rainer Aavik, IRLil Siim Suursild ja/või Meelis Kukk ja Keskerakonnal Marko Šorin ja/või keegi teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles