Häädemeeste muusikakoolis peeti juubelipidu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste muusikakooli üks asutajaist ja kooli esimene direktor aastail 1992–2003 Rein Uusma oli juubelipeo aukülaline.
Häädemeeste muusikakooli üks asutajaist ja kooli esimene direktor aastail 1992–2003 Rein Uusma oli juubelipeo aukülaline. Foto: Kooli arhiiv

Häädemeeste muusikakool tähistas nädalavahetusel 25. aastapäeva kontserdiga, kus muusikapalade vahel said sõna vallajuhid, külalised ja vilistlasedki.

Muusikakool asutati 1992. aastal tollase vallavanema Rein Varepi ja Viljandist Häädemeestele elama asunud muusiku Rein Uusma (pildil) eestvedamisel.

Uusmast sai ühtlasi kooli esimene ja kauaaegne direktor.

Esialgu õpetati Häädemeestel lastele klaverit, akordioni ja puhkpille, millele nüüdseks on lisandunud viiuli-, mandoliini-, kitarri- ja ukuleleõpe. Koolis tegutseb näppepillide ansambel Olavi Kõrre juhatusel, mis koos kooli lastekooriga võttis osa noorte laulupeost "Mina jään!".

Häädemeeste muusikakoolist on kasvanud aastate jooksul välja palju tegusaid ja nimekaid helikunstnikke nagu fantaasiapillide meister Silver Sepp, heliloojad Elis Vesik ja Jakob Juhkam, pärimusmuusik ja Otsa-kooli teoreetiliste ainete õpetaja Maarja Soomre. Osa Häädemeeste kooli vilistlasi õpib praegugi Tallinna muusikakeskkoolis, Eesti muusika- ja teatriakadeemias, Tallinna ülikoolis.

Muusikoolis õpib praegu 40 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles