Paljud veekeskused tõstavad koolivaheajaks hindu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsis asuv Atlantis H2O Aquapark.
Viimsis asuv Atlantis H2O Aquapark. Foto: Liis Treimann

Koolivaheaja sisustamisel tulevad lapsevanemale appi kõiksugused meelelahutuskeskused. Ainult et hinna puhul tuleb vanemal arvestada tavapärasest kõrgemaga.

Kui tavaliselt on tööpäevadel veekeskustes väiksem külastuste arv ja madalamad hinnad, siis koolivaheajal tuleb külastajatel maksta sama palju kui nädalavahetusel või riigipühadel.

Näiteks Viimsis asuvas Atlantis H2O veekeskuses tuleb külastuse eest välja käia tavapärase 10 euro asemel 13. Sealse müügijuhi Tiiu-Tuuli Sule sõnul aitab selline hinnapoliitika natukene tarbimist suunata – täituvust hajutada ja ülerahvastatust vältida. «Need külastajad, kel on võimalik külastusaega vabamalt planeerida, on motiveeritud külastama veeparki väiksema nõudlusega perioodil, kui pilet on soodsam,» sõnas ta. «Veepargi piletite hinnad on madalamad väiksema nõudlusega perioodil ja kõrgemad suurema nõudlusega perioodil (R–P ning koolivaheaegadel).»

«Nõudlusest lähtuvat hinnastamispoliitikat kasutavad ka hotellid ja teised turismiettevõtted,» selgitas Sulg.

Samas ei kasutata sellist hinnastamispoliitikat kõikjal. Nii saavad näiteks Tartus asuvas Aura keskuses õpilased hullata ka vaheajal tavapärase, tööpäeval kehtiva hinna alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles