Linnaorkestril aitavad hooaega täita külalisdirigendid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Johannes Kits mängib Francesco Ruggieri 1674. aastal Cremonas valmistatud tšellol ja kasutab Prantsuse meistri Victor Fétique’i umbes 1900. aastal valmistatud poognat. Nii pilli kui poogna on tema kasutusse andnud Saksa fond Deutsche Stiftung Musikleben. Pildil on tšellist viiuldajast õe Katariina Maria Kitsega.
Marcel Johannes Kits mängib Francesco Ruggieri 1674. aastal Cremonas valmistatud tšellol ja kasutab Prantsuse meistri Victor Fétique’i umbes 1900. aastal valmistatud poognat. Nii pilli kui poogna on tema kasutusse andnud Saksa fond Deutsche Stiftung Musikleben. Pildil on tšellist viiuldajast õe Katariina Maria Kitsega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homsel tšellokontserdil soleerib Pärnu linnaorkestri ees siinses kontserdimajas Marcel Johannes Kits, kes äsja naasis eakaaslastest klassikatähtede – viiuldajast õe Katariina Maria Kitse ja pianist Sten Heinojaga Hiina turneelt.

Alles läinud nädalavahetusel astusid noored eestlased koos Hiina ägedamate noorte interpreetidega Shanghai linnateatris üles eri ansamblites ja andsid selle eel omaette kontserte Hiina suurlinnades. Eile pärastlõunast harjutab Marcel Johannes Kits pärnakatega juba Pärnu kontserdimajas.

Pärnu linnaorkestriga ootab noort tšellisti sel hooajal ees teinegi kontsert – kevadisele hooaja lõppkontserdile aprillis on ta soleerima kutsutud oma viiuldajast õega ja seal kannavad nad Jüri Alperteni juhatamisel ette Brahmsi topeltkontserdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles