Hambaravihüvitise kasutamiseks tuleb teha detektiivitööd

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segadust tekitab asjaolu, et kõikidele täiskasvanutele määratud 30eurost (eakate ja rasedate puhul 85eurost) hüvitist saab kasutada vaid väheste tohtrite juures. (Pilt illustreeriv.)
Segadust tekitab asjaolu, et kõikidele täiskasvanutele määratud 30eurost (eakate ja rasedate puhul 85eurost) hüvitist saab kasutada vaid väheste tohtrite juures. (Pilt illustreeriv.) Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärast täiskasvanute hambaravi hüvitamise uue korra rakendumist sel suvel hakkas Pärnu Postimehe lugejate telefonikõnedes korduma üks küsimus: “Kuhu ma nüüd siis hambaarstile pean minema?”.

Segadust tekitab asjaolu, et kõikidele täiskasvanutele määratud 30eurost (eakate ja rasedate puhul 85eurost) hüvitist saab kasutada vaid väheste tohtrite juures. Pärnumaal on neid kaheksa, Pärnu linnas viis. Üldse tegutseb hammaste ravimise loaga asutusi maakonnas julgelt üle 30.

Sotsiaalministeeriumist, kus hambaravihüvitiste kord pärineb, öeldi lehe probleemiesituse peale, et kogu info on haigekassa veebilehel üleval. Tõsi, aadressilt www.haigekassa.ee jõuab viie klikiga nimekirjani raviasutustest, mis on uuendusega kaasa läinud ja kus saab riigilt ette nähtud summa võrra hinnaalandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles