Pärnu teehooldaja: Saime libeduse kontrolli alla

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Pärnu täna hommikul.
Lumine Pärnu täna hommikul. Foto: Mailiis Ollino

Eile õhtul kella seitsme paiku alanud, öösel ja hommikul jätkunud lumesadu pani tänavusel lumekoristushooajal esimest korda proovile teehooldusfirmade masinad ja võimekuse. Lumepaksus ulatus Pärnus öötundidel kuue–seitsme sentimeetrini.

Pärnu tänavate korrashoiu eest vastutava AS Teede REV-2 projektijuht Andres Kogeri sõnade kohaselt oldi lumekoristuseks aegsasti valmis ja libedus saadi kontrolli alla. "Teehooldusmasinad olid valmis ja neid oli katsetatud juba eelmise nädala keskpaigast," sõnas ta.

"Esimesed soolapuisturid läksid linna põhiteedele kella 21.30 ajal ja kella ühe paiku öösel alustasime lumelükkamisega," rääkis Koger. "Kuigi lumesadu lubati hommikuni, tuli õnneks ikka väike paus sisse. Hommikul sadas veel korra vihma ja siis taas lund peale."

Kõnniteede lumest puhastamisega alustasid töömehed kella nelja ajal öösel ja lõpetasid kella 10 paiku. "Siin oli väike tõrge seadmetega, aga saime kõik töökorda," märkis Koger.

Täna päeval teevad teehooldajad veel järelkontrolli ja vaatavad üle eelkõige suuremate ristmike ja jalakäijate ülekäigukohtade olukorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles