Liisa Oviir: Healgi vanemahüvitiste süsteemil on nõrkusi

Liisa Oviir
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir.
Liisa Oviir. Foto: PP

2003. aasta 10. detsembril võttis riigikogu vastu ja 2004. aasta 1. jaanuaril jõustus üsna palju vaidlusi ja emotsioone tekitanud vanemahüvitise seadus. Vanemahüvitise makseid hakati jõustunud seaduse alusel tegema sama aasta veebruari alguses ja kuu lõpus sain mina oma esimese poja. Nagu ikka on ajastus kõige tähtsam.

Ehkki poeg kiirustas ilmaletulekuga, olin toona südamest tänulik neile riigikogu liikmetele, tänu kellele oli mul võimalik täielikult pühenduda lapsele ja tema tervisele, muretsemata, kuidas sel ajal majanduslikult hakkama saada. See oli suur asi siis ja on seda praegugi.

Usun, et nüüdsedki noored vanemad oskavad hinnata meie vanemahüvitise süsteemi. Muide, vähemalt eelmisel aastal oli nädalakirjas Economist avaldatud artikli põhjal just Eesti kõigi OECD maade seas esikohal kui riik, mis on noorte vanemate vastu kõige lahkem. See on üsna uhke tiitel! 13 aastaga on aga mõndagi muutunud. Ilmnenud on, et healgi süsteemil leidub nõrkusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles