Põhja-Tallinna poisid: Maia on nagu meie väike õde

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinn on tegutsenud kümme aastat. Mõni muusik on muutunud, kuid muusika on ikka nende nägu.
Põhja-Tallinn on tegutsenud kümme aastat. Mõni muusik on muutunud, kuid muusika on ikka nende nägu. Foto: Jake Farra

Põhja-Tallinn on jõudnud oma neljanda stuudioalbumini “Alati olemas”. Äsja ilmunud palu saab Pärnu Keskuse kolmandal korrusel kuulata täna õhtul. Kümme aastat tegutseva bändiga on taas liitunud solist Maia Vahtramäe, kes vahepeal elas ja õppis Inglismaal. Vahtramäe on oma tolleaegse otsusega väga rahul, sest sai ette võtta asju, mida bändis poleks õnnestunud teha, näiteks osaleda saates “Sinu nägu kõlab tuttavalt”. Vahepeal on ta kirjutanud Janne Saarega muusikat oma sooloalbumile. Tagasi Põhja-Tallinna tõi naise sõprus ja usk bändi loomingusse.

Solisti tagasitulek rõõmustab kogu punti. “Muidugi me igatsesime Maiat, ta on nagu meie väike õde,” räägivad ansambli meesliikmed. Bändikaaslaste meelest oskab lauljatar palad oma häälega elama panna.

Kust saavad bändi liikmed inspiratsiooni muusika loomiseks? Vahtramäe sõnutsi on neil alati millestki kirjutada, isegi siis kui oma elus parasjagu midagi põnevat ega põlevat toimu. “Tuleb märgata, mis ümber toimub, ja kirjutada sellest,” usub ta. Kirjutamine ja laulmine on tema ütlust mööda oluline osa bändi igapäevast ja vajalik selleks, et ennast laadida, aga et emotsioonegi välja elada. “Pärast väga intensiivset esinemist on see maailma parim tunne, kui oled täitsa tühi ja saad rahulikult voodisse minna, isegi und ei näe, sest kõik on endast ära antud,” seletas Vahtramäe. Siiski rõhutab ta, et just esinemistest ammutavad nad energiat ja tahtmist muusikat viljelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles