Aknatootja uuest tehasest: Ehitame endale teist kodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pandi nurgakivi Loode-Pärnusse rajatavale Aknakoja tehasehoonele, mis valmib kevadeks. Aknakoja juhataja Rainer Aru rääkis, et käib ehitusplatsil iga päev, mõnikord isegi mitu korda päevas. Ehitusprotsessi ja -materjalid tegi ta endale nii selgeks, et mõistab igas etapis kaasa rääkida. “Olgu teema vundament, nõrkvool, tugevvool,” loetles Aru. “Me ehitame endale teist kodu. Tulemus peab olema täpselt selline, nagu oleme mõelnud.”

Kui ehitustöö sujub kava järgi, läheb kolimiseks märtsi alguses. Uude tehasesse tuleb praeguste rendiruumidega võrreldes pinda poole enam. Aru ütlust mööda kontoriosa eriti ei suurenegi, sest kontorisse palju inimesi juurde pole vaja. Laienevad tootmistöötajate rõivistud. “Me näeme, et inimeste hulk peab kasvama eelkõige tootmises,” sõnas Aru.

Töötajate arvu suurenemine on ette nähtud Pärnu linnavalitsusega sõlmitud lepinguski, millega saadi Loode-Pärnu tööstusalale hoonestusõigus. Aknakoda peab kolmel järgneval aastal looma igal aastal kolm töökohta. “Seetõttu me kinnistu nii headel tingimustel saime,” selgitas Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles