Teatripublikule Maimu Pajusaar, omadele Ljusja

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Pajusaar oma Vana-Pärnu kodus, kus filmiti 1993. aastal üles telelavastus “Öised lood: Lipugambiit”.
Maimu Pajusaar oma Vana-Pärnu kodus, kus filmiti 1993. aastal üles telelavastus “Öised lood: Lipugambiit”. Foto: Erakogu

Ääretult vahetu, emotsionaalne ja siiras inimene – nii ütlevad Endla teatri näitlejad ja ülejäänud teatrirahvas Maimu Pajusaare kohta, keda nad ise hüüavad Ljusjaks ja kellel nad eile 90. sünnipäeval külas käisid. Kallist kolleegist on neil ühisest teatriajast pajatada ainult lõbusaid seiku ja enamasti vastab nende sisu üks ühele: see on proua naiivne nägu, kui keegi talle mõne järjekordse vembu viskab või ta ise mõnda ootamatusse olukorda satub.

Teatris armastatakse üksteisele vempe visata, ent Pajusaarele ei tohtinud lavakardinate taga nalja pärast öelda, et ta peab nüüd lavale minema: tema kohe läkski.

“Kõik, mis on Maimu südames või hinges, on ka tema näos – iga tundevirvendus on sealt kohe näha. Ta on nii positiivne ja heatahtlik. Ma ei kujuta ette, et selle inimese sees võiks olla kübetki kurjust,” lausub juubilarist ligemale 30 aastat noorem Enn Keerd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles