Raio Piiroja taastub miniinsuldist: valu oli märkimisväärne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: ERR

Endine jalgpallur Raio Piiroja rääkis «Ringvaates», kuidas elas septembri keskel Tallinna rattamaratonil üle miniinsuldi.

Piiroja oli läbinud kümmekond kilomeetrit, kui tal hakkas paha ja tekkis tugev peavalu. «Valu oli märkimisväärne,» tunnistas ta.

«Kiirabi andis valuvaigistit, siis andis valu järgi ning mind viidi Mustamäe haiglasse. Seal pandi pind kompuutrisse ja seal tuli ka dianoos,» meenutas Piiroja. «Diagnoos oli, et hästi pisike veresoon on katki läinud. Seda saab pigem nimetada miniinsuldiks. Pereliikmetele oli päris hirmutav selline asi üle elada. Nemad olid omajagu endast väljas.»

Raio on 38-aastane ja tal tekkis mõte, et ta on selliseks tervisehädaks liiga noor.

«Haiglas vaatasin ringi ja olid ikka vanemad inimesed minu ümber,» tunnistas ta.

Raio sai haiglast välja kolmandal päeval. Esimene nädal kodus pea lõhkus otsas, aga ta hakkas siis vaikselt liigutama ja omi asju tegema.

«Midagi muud uut ei olnud. Mingit rohtu võtta polnud vaja. Aeg parandab kõik,» sõnas ta.

«Arstid ka ei oska põhjust öelda, mis see põhjus oli. Ega ma selline tüüpiline insuldi kandidaat ei ole. Alkoholi ei tarbi, ei suitseta, teen sporti, söön korralikult. Võibolla, et ainuke viga, mida endas näen, on perioodid, kui ma teen küllaltki palju trenni ja teen seda tööga paralleelselt. Tulevikus jätan mõne trenni tegemata,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles