Lasteaiad korraldasid põneva ettelugemispäeva

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkuri rühma ettelugemise päev.
Tarkuri rühma ettelugemise päev. Foto: Liisi Laidvee

Läinud reedel, 20. oktoobril korraldas Pärnu lasteaednike ühendus Keel ja Kõne ettelugemispäeva, milles osales enamik linna lasteaedu. Osas lasteaedadest käisid mudilastele jutte pajatamas oma õpetajad, mõnes naaberrühma omad, lasteaiatöötajad, osas neist kooliõpilased, vanavanemad või vanemad, ühes hoopis näitleja Liis-Katrin Avandi.

Ettelugemispäeva tähistati Pöialpoisi, Männipargi, Raeküla, Tralli, Mai, Kesklinna, Kadri, Tammsaare, Pillerpalli, Päikesejänku ja Liblika lasteaias.

Tänavusse lugemisvalikusse kuulusid huvitavad ja õpetlikud lood, mille sõnumit oli igal õpetajal võimalik lõimida nii argiste kui ka planeeritud tegevustega.

Paljudes lasteaedadest jõuti lugemisrohke päeva lõpuks mõtteni, et raamat on tark sõber, mida tuleb hoida. Lapsed mõtlesid kaasa ja arutlesid kuuldu üle. Mõnes lasteaias pakuti lastele võimalus loo ettelugemise ajal fantaasia lendu lasta ja kuuldu põhjal joonistada. Tammsaare lasteaias süüdati küünal ja pikutati tekkidel-patjadel, pakkumaks lastele mõnusa elamuse ja hubase olemise.

Ettelugemispäev oli õpetlik nii lastele, kes omandasid sõnavara, kui ka õpetajatele, kellel avanes võimalus naaberrühma samaealiste laste kuulamis- ja vastamisharjumusi ning mänguoskust vaadelda. Päikesejänku õpetajad tundsid rõõmu, et nutiajastu lapsed suutsid vaikselt jutu lõpuni kuulata ja seda hiljem arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles