Maidla peremees kasvatab kalu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Me oleme nagu saare peal: ümberringi on vesi, seitsmest hektarist talumaast on viis kalatiikide all,” viitab ümbrusele Maidla talu peremees Arno Maidla.
“Me oleme nagu saare peal: ümberringi on vesi, seitsmest hektarist talumaast on viis kalatiikide all,” viitab ümbrusele Maidla talu peremees Arno Maidla. Foto: Urmas Luik

Pilvi ja kuldkollases rüüs metsa peegeldav haugitiik pole kuigi sügav, ainult kaks ja pool meetrit, siis tuleb paas vastu nagu siinkandis igal pool. Pärnu merekooli kunagine direktor ja Maidla talu peremees Arno Maidla tirib kaldale paadi, mille põhjas loksub vihmavesi. Majandi ajal kaevati see ja teisedki tiigid, et kuulsa Edasi põllud niisutussüsteemi abil põuast päästa. Nii ongi Maidla seitsme hektari suurusest kinnistust viis vett.

“Endal ei ole kala kogu aeg panni peal, aga kui tahtmine tuleb, siis natukene loobin landiga siin ja havi saan kätte. Kõige suuremad on olnud kümnekilosed,” seletab Arno ja kinnitab, et see pole kalamehejutt, haugid olid ligemale meetrised.

Tiikides ujub peale röövkala linaskit, särge, kokre, karpkala, kelle maimud kasvavad suureks eraldi veekogus, muidu jõuaksid nad kohe havi lõugade vahele. Üle vee paistavad paadisild ja puhkemaja, mille maalilisel õuel peeti suvel Langerma küla päeva üle 120 osavõtjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles