Sirje Rüütel Boudinot: Hulgiskleroos on järjest nooremate haigus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Tulevane ema õmbles raha rinnahoidja vahele juhuks, kui laps sünnib enne Eestisse jõudmist ja ta jääb mehest ja kolmest tütrest maha kusagil tundmatus kohas. Noortele vanematele – 1941. aasta juunis perega 11aastasena küüditatud Evile ja 16aastasena väljasaadetud Ronaldile – oli see kaua igatsetud kodutee, mis algas 22. märtsil 1958. Nad abiellusid Siberis ja ootasid last, kes kõigi märkide järgi pidi olema poiss, aga 12. aprillil nägi väikeses Vaalamäe haiglas ilmavalgust tüdruk, kellele pandi nimeks Sirje.

Naasnute elu keerdkäikude järel jäi Rüütli suur pere pidama Pärnjõele ja isa ehitas maja, kus me oktoobri kargel laupäeval õunakoogilõhnases elutoas trehvamegi. Kunagise külatüdruku, nüüdse Tallinna tehnikaülikooli keemia ja biotehnoloogia instituudi vanemteaduri, molekulaarse immunoloogia dotsendi Sirje Rüütel Boudinot’ga.

Tallinna tehnikaülikooli vanemteadur, molekulaarse immunoloogia dotsent Sirje Rüütel Boudinot nimetab laboratooriumi oma teiseks koduks.
Tallinna tehnikaülikooli vanemteadur, molekulaarse immunoloogia dotsent Sirje Rüütel Boudinot nimetab laboratooriumi oma teiseks koduks. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles