Toomas Kuuda: Oskustöölisi oodatakse juba praegu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu juht Toomas Kuuda nentis, et kui siinne tööjõuturg ootab klienditeenindajaid, kokki ja oskustöölisi, ei tunta kontoritöötajate või ostu- ja müügimeeste järele puudust.
Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu juht Toomas Kuuda nentis, et kui siinne tööjõuturg ootab klienditeenindajaid, kokki ja oskustöölisi, ei tunta kontoritöötajate või ostu- ja müügimeeste järele puudust. Foto: Mailiis Ollino

Muutused tööjõuturul mõjutavad ühel või teisel viisil enamikku tööealisi inimesi, väljendugu see palgas, meelepärase töö leidmises või töötu olemises. Igal aastal tuleb tööjõuturule üldhariduskoolidest noori, kes pole ametit õppinud, ja töölt vabaneb varem töötanuid, kel tuleb ametit vahetada, rääkimata aja nõudest elukestvale täiendus- ja ümberõppele, et tööjõuturul konkurentsis püsida.

Samal ajal on koolituste ressurss piiratud, mistap on oluline valmistada ette kvalifitseeritud tööjõudu vastavalt tööturu nõudmistele. Üleeilses Pärnu Postimehes kirjutati, et Pärnusse ehitatav Metsä Woodi kasevineeritehas loob 2017.–2018. aastal 200 töökohta, mille täitmisega Pärnu tööjõuturg võib-olla hakkama ei saagi. Küsisin Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu juhilt Toomas Kuudalt, kui reguleeritav on tööjõuturg ja ennustatavad seal toimuvad muutused.

Kas kaubandus-tööstuskoda uurib tööjõuturgu või jälgib vastavaid uuringuid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles