EKRE vaidlustas Tori valimistulemused

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühistatud valimissedel.
Tühistatud valimissedel. Foto: PP

Tori vallas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ridades kandideerinud Käde Kalamees ei jäänud rahule esmaspäeval vabariigi valimiskomisjonis langetatud otsusega, mis tunnistas kolm EKRE-le antud häält kehtetuks. Kolmel sedelil oli aga suur kaal, sest erakond kaotas mandaadi: kohast jäi ilma Käde Kalamees.

Kalamees esitas riigikohtule avalduse, et taotleda kolme kõnealuse sedeli ekspertiisi ja kõigi sedelite ülelugemist. “Mulle tundub, et kolme sedelit, mis tühistati, peaks arvestama nii, nagu neid eellugemisel loeti,” rääkis ta.

Tühistatud hääled polnud antud Käde Kalamehele, vaid EKRE nimekirja ülejäänud kandidaatidele, kes olid üles seatud numbrite 134–151 all. Pärast korduslugemist tehti aga EKRE-le antud häälte vähenemise pärast ümberarvestus. “Need ei olnud minu hääled, vaid hääled kogu nimekirjale, ja sellest sõltus mandaat,” selgitas Kalamees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles