Noortekamp ründas Pärnus poissi, tekitades talle raskeid vigastusi

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kannatanu ema sõnutsi rünnati tema poega arvatavasti Pärnu Keskuse lähedal jõe ääres asuvate garaažide juures. "Mu poeg jalutas koos ühe tütarlapsega kesklinna silla poolt mööda jõe äärt Pärnu Keskuse poole," sõnas ta.
Kannatanu ema sõnutsi rünnati tema poega arvatavasti Pärnu Keskuse lähedal jõe ääres asuvate garaažide juures. "Mu poeg jalutas koos ühe tütarlapsega kesklinna silla poolt mööda jõe äärt Pärnu Keskuse poole," sõnas ta. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinnas rünnaku ohvriks langenud 15aastase poisi ema Triin Meresaare jutu kohaselt rünnati tema poega 25. oktoobril kell 20–20.30. Peksu tagajärjel on pojal ajupõrutus ja mälukaotus.

„Kahjuks või õnneks ei mäleta ta ise mälukaotuse tõttu sellest jubedast sündmusest ja kogu päevast mitte midagi. Peksmise tunnistaja aga kardab oma turvalisuse pärast, seetõttu ei taha ma tema juttu avaldada,“ rääkis ema. Meresaare sõnutsi olevat juttude järgi rünnanud koguni 50-liikmeline kamp.

„Politseinik, kes oli samal õhtul selle väljakutse peale kohale läinud, helistas mulle just. Selleks ajaks, kui politsei kohale jõudis, oli mu poeg aga sündmuskohalt juba kadunud,“ rääkis Meresaar, kes meenutab juhtunut õudusega.

Ema sõnutsi ei olnud keegi ta pojale kiirabi kutsunud. „Ta tuli ise bussiga koju, suu oli verine, riided määrdunud. Küsisin, mis juhtus, ja ta vastas, et ei mäleta,“ jätkas Meresaar. „Ütles, et vaid pea valutab. Küsisin siis, kuidas tal autokoolis läks, aga ta ei saanud aru, mis ma räägin. Ta ei teadnud isegi, kuidas ta koju jõudis.“

Ema viis poja kohe haiglasse. „Kogu autosõidu aja küsis ta mult muudkui, kuhu me läheme. Ta aju ei talletanud infot. Ka haiglas küsis poeg mult kogu aeg, miks me seal oleme. Ta ei teadnud isegi, mis aastaaeg on, ja korrutas muudkui samu asju.“

Meresaare ütlust mööda on ta küll leidnud tunnistaja, kelle väitel oli tegemist 50-liikmelise kambaga, aga too kardab oma turvalisuse pärast. Meresaar ei soovi seetõttu tema juttu avaldada, enne kui tunnistaja on politseis käinud. „Rääkisin tunnistaja emaga ja temagi arvab, et ta tütar peaks politseisse minema. See tüdruk on meil ainuke tunnistaja praegu ja ma ei tahaks temaga riskida, eriti kui mu poeg midagi ei mäleta,“ selgitas Meresaar ja lisas, et ründajad olid ise ilmselt samuti alaealised.

Sama infot, mida tunnistaja temaga jagas, olevat Meresaare sõnutsi kinnitanud patrullpolitseinik.

Peale selle on Meresaarega ühendust võtnud lapsevanem, kes kirjutas talle, et temagi poega, kes samuti tüdrukuga samas kohas päev varem jalutas, olevat rünnatud ja ründajad olevat samuti jooksu pääsenud.

Pärnu Postimees pöördus teisegi kannatanu vanema poole, kes arvas, et on parem, kui ta poeg ise väljaandele räägib, mis juhtus. „Ka mina tahaksin, et need kurjamid kätte saadaks,“ lausus ta. Pärnu Postimees on selle noormehega ühendust võtnud ja uudist täiendatakse.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri kommentaar 

Politsei on alustanud selles juhtumis menetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Juhtumi kõik asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus. Menetleb Pärnu politseijaoskond ja menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kõigil, kes viibisid 25. oktoobri õhtul Laia tänava piirkonnas, ja olnud tunnistajad konfliktile, näinud noorukite seltskonda või situatsiooni, mis tundus kahtlane, palume ühendust Pärnu politseijaoskonnaga numbril 513 1599 või kirjutada aadressil ago.kartmann@politsei.ee.

Pärnu on endiselt turvaline ja võime kinnitada, et väidetel mitmekümneliikmelisest seltskonnast, kes Pärnu linna elanikke kimbutab, ei ole alust.

Märgates korrarikkumist, situatsiooni, mis ei tundu õige, või abivajajat, tuleks kindlasti sellest teada anda häirekeskuse numbrile 112, et hädasolija saaks kiiresti abi politseipatrullilt või kiirabilt. Pärnu politsei suhtub vägivallaga seotud juhtumitesse väga tõsiselt ja teeme endast kõike, et süüdlased leida ja vastutusele võtta.

Hoolimine, märkamine ja sekkumine aitavad meie linna teha turvalisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles