Matemaatikud kogunesid vaheajal Paikuse põhikooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tublid Pärnumaa matemaatikud kogunesid vaheajal, 24.–25. oktoobril paariks päevaks Paikuse põhikooli õppelaagrisse.

Laager toimus juba neljandat korda järjest, eesmärgiga motiveerida 7.-9. klassi võimekaid õpilasi. Laagrisse kutsutakse eelmise õppeaasta matemaatikaolümpiaadil osalejatest iga klassi kümme parimat ehk 30 õpilast.

Esimene päev algas Tartu ülikooli teaduskooli loengutega. Seejärel tutvuti Paikuse aleviga: jaguneti gruppidesse ja mängiti Actionboundi keskkonnas loodud e-orienteerumismängu. Punktides vastati nuputamist nõudvatele küsimustele ja tutvuti tähtsamate hoonete ja kohtadega. Õhtul pidi iga rühm etendama ühe loosiga tõmmatud matemaatilise tekstülesande, mida vaadates pidid teised võistkonnad leidma vastuse. Päev lõppes diskoga.

Teisel päeval sõideti Tartusse, kus osaleti Tartu ülikooli arvutiteaduste instituudi töötubades. Seal õpiti html-keele koodide abil kodulehte tegema ja arduino arendusplaadi programmeerimist. Seejärel tutvuti Tartu lennujaama telgitagustega.

Nagu juba traditsiooniks saanud, lõppes laager õnneloosi ja kingituste jagamisega. Kokkuvõtteks võib öelda, et õpilastele laager meeldis: uued teadmised, lõbus hariv tegevus ja mõnus puhkus.

Õpetajad nägid laagri korraldamisega palju vaeva. Seekord olid neile abiks neli Paikuse põhikooli 8. klassi õpilast.

Loodetavasti ei jää see laager viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles