Tori valla valimistulemuste väljakuulutamine viibib

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Tori vallas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas kandideerinud Käde Kalamees ei esitanud kaebust riigikohtule nõuetekohaselt, võetakse avaldus riigikohtu kommunikatsioonijuhi Merje Talviku teatel tõenäoliselt mööndustega menetlusse vaatamata tõigale, et tähtaeg oli reede tööpäeva lõpus.

Kalamees pidanuks kaebuse esitama vabariigi valimiskomisjonile, kust see oleks koos selgitustega riigikohtule edastatud. Talvik selgitas, et riigikohus edastas Kalamehelt otse saadud kaebuse eile vabariigi valimiskomisjonile, mille komisjon omakorda riigikohtule koos oma arvamusega tagasi saadab.

Talvik selgitas, et seitset tööpäeva, mille jooksul riigikohtul tuleb avalduse suhtes otsus langetada, hakatakse lugema alates nõuetekohase kaebuse laekumisele järgnevast tööpäevast. Kui õigesti vormistatud kaebus jõudis eile riigikohtusse, on tärmin tuleva nädala kolmapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles