Pärnu koolijuhid leppisid kokku õpilaste vastuvõtu korras

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps ülesannet lahendamas.
Koolilaps ülesannet lahendamas. Foto: Ants Liigus

Pärnu ühisgümnaasium, Koidula gümnaasium ja Sütevaka humanitaargümnaasium leppisid kokku 2018/2019. õppeaasta uute õpilaste vastuvõtmise põhimõtetes.

Oktoobri keskel kohtusid Pärnu gümnaasiumide juhid ja koolipidajate esindajad, et arutada tuleva õppeaasta õpilaste vastuvõtu korraldamist linna kolmes gümnaasiumis. Ümarlaual kinnitati sisseastumiskatsete ajakava 2018. aasta aprillis.

Pärnu linnavalitsuse teatel toimuvad Koidula gümnaasiumis sisseastumiskatsed 14. aprillil, ühisgümnaasiumis 19.–20. aprillil ja Sütevakas 21.–22. aprillil.

Samuti lepiti kokku, et gümnaasiumid ei nõua katsed edukalt sooritanud või katseteta (olümpiaadi, kutse või stipendiumi alusel) õppima oodatud noortelt kinnitust õppima asumise kohta enne 4. maid. Seda põhjusel, et õpilasel oleks võimalus soovi korral kandideerida igasse gümnaasiumi, andes noorele nii tähtsa valiku langetamiseks vajaliku järelemõtlemisaja.

Näiteks Pärnu Postimees juhtis märtsis tähelepanu juhumitele, kus Koidula kool nõudis  sisseastumiskatsetel õpilastelt allkirju, kinnitamaks nende õppima asumist just Koidula gümnaasiumisse ja seda enne teiste koolide katseid. Uue korra järgi pole selline käitumine enam võimalik.

Õpilasele hoitakse gümnaasiumikohta kuni 4. maini. Kui sisseastuja ei ole 4. maiks valitud gümnaasiumi oma otsusest teavitanud, saab kool täita vabaks jäänud koha paremusjärjestuses järgmise kandidaadiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles