Noored ehitasid Tihemetsa esindusliku rulapargi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim rulasõitja Edgar Kiisa lustis uues skatepargis täie rinnaga.
Eesti parim rulasõitja Edgar Kiisa lustis uues skatepargis täie rinnaga. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul avati põgusate pidukõnedega Tihemetsa rulapark. Kohaliku spordihoone 312ruutmeetrisesse omaaegsesse maadlussaali kerkinud muljet avaldav rajatis sai teoks tänu Rasmus Paimre ja Reigo Albi pealehakkamisele.

„Kui midagi tahad, pead ise tegema, sest keegi teine seda sinu eest tegema ei hakka – sellest oleme aru saanud,” tõdes kuus aastat trikirattaga sõitnud Paimre.

Läinud suve lõpus idanema hakanud idee realiseerimisel said noorsandid materiaalset abi Pärnu lahe partnerluskogult – 116 000 krooni, ehitusprojekt sündis enese tarkusest ja kogemustest.

„Kes ise ei sõida, see ehitada ei saa,” nentis Paimre. Alp lisas: „Võtsime arvuti ees mõtted kokku ja järjest projekteerisime. Tingimus oli, et 26 meetri pikkuses ja 12 meetrit laias saalis peab saama igapidi sõita, et kõik oleks terviklik.”

Mõtte teostamisel oli eelkõige Paimrele suureks abiks see, et tal on juba kahe rulapargi rajamise kogemus: 2007. aastal ehitas ta sõprade abil Kilingi-Nõmme ekstreemspordiraja, 2008. aasta lõpus valmis Tihemetsa spordihoone maadlussaalis eile avatud pargi eelkäija.

Seal andis küll sõita ja trikitada, kuid Eesti parima rulasõitja Edgar Kiisa sõnutsi olid kõik rajatised põlve-, mitte rinnakõrgused nagu esinduslikes saalides.

Nii Paimre kui Alp on seda meelt, et esialgu tosinale kohalikule rulajale ja viiele-kuuele trikiratturile, rääkimata kaugemalt harjutama sõitjatest, terendab Tihemetsa spordihoones lootusrikas tulevik: korralikult remonditud maja suur saal seisab praegu jõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles