Motopoiss pääses Yamaha tiimi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jörgen-Matthias Talviku unistus läks täide: pääseda Yamaha võistkonda ja jätkata profina.
Jörgen-Matthias Talviku unistus läks täide: pääseda Yamaha võistkonda ja jätkata profina. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Pärnu motoklubi kasvandikku Jörgen-Matthias Talvikut ootab ees helge tulevik. 15aastane Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane seljatas Itaalias Latinas Yamaha tiimi kontrollvõistlusel neli konkurenti ja pääses tiimi ametlikku meeskonda, mille tulemusena saab ta tuleval hooajal Euroopa meistrivõistluste EMX125 ccm masinaklassis kaasa lüüa kogu hooaja.

“Tulime Itaaliast ära teadmatuses, kes osutub väljavalituks, aga eile (üleeile, M. P.) sain üllatusena teada, et sain koha järgmise aasta MJC Yamaha Offical Racingu meeskonnas ja teen EMX125 Euroopa meistrivõistlustel kaasa täishooaja,” teatas Talviku, kelle kinnitusel tundub talle osaks langenu uskumatu. “Minu unistus oli pääseda sinna võistkonda ja saada Yamaha Europe’i tugi. Nüüd andsid nad mulle suure võimaluse teha seda, mida ma armastan, aga professionaalina.”

Läinud nädalal toimus Itaalias Latinas Yamaha YZ125 bLU cRU Cupi finaal, kuhu pääsesid Inglismaal rahvuste krossil bLU cRU võistlusel esikolmikusse jõudnud ja kaks sõitjat, kellest üks oli noor pärnakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles