Kihlepas toimub rahvaste ühiskokkamine

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadjalased, isurid, setod ja liivlased õpetavad Ljudmila Ruukeliga huvilisi rahvuslikke toite valmistama.
Vadjalased, isurid, setod ja liivlased õpetavad Ljudmila Ruukeliga huvilisi rahvuslikke toite valmistama. Foto: Urmas Luik

Kiiremad reageerijad jõuavad veel jalad selga võtta ja vurada Kihlepasse, kus täna keskpäeval hakkavad kokkamishuvilistega oma maa tüüpilisi roogi valmistama selleks puhuks kohale sõitnud liivlased Kolka kandist Lätist, isurid ja vadjalased Peterburi oblastist, setod ja udmurdid.

Oma udmurditarist naise Ljudaga hõimukööki vedav Aivar Ruukel lausus, et menüü tuleb kirju: tindist lodjapuumarjadeni. Kõik kokkamishuvilised on oodatud, kuid kaasa peaks võtma põlle ja vahetusjalatsid. Kihlepa külamajas vaaritatakse kella 17ni, misjärel süüakse road ära.

Kui kokkamine on väikse tasu eest, siis õhtul järgnevale simmanile lastakse kell 18 kõik priilt sisse. Hõimuõhtul lauldakse hõimurahvaste laule, tantsitakse tantse ja mängitakse mänge. Eriti vahva oleks Ruukeli sõnutsi, kui kohaletulijadki paneks sinna tulles rahvarõivad selga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles