Kitsed ajasid Tihemetsa kortermajade elanikud närvi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore pere isa Sander Pärn arvas, et pahameelt tekitas kohalikes erakinnistu piiramine elektrikarjusega, sest siit oldi harjutud otse käima.
Noore pere isa Sander Pärn arvas, et pahameelt tekitas kohalikes erakinnistu piiramine elektrikarjusega, sest siit oldi harjutud otse käima. Foto: Urmas Luik

Noor pere ostis Tihemetsas kaua aega müügis olnud lasteaiamaja ja taastab seda jõudumööda, lootes peagi sisse kolida. Aga pere kolm kitse ja kümmekond kirjut kana on löönud elu kihama alevikus, kus ollakse harjunud mahajäetud hoonete tondisilmadega ja iga uue näo-teo võtavad kohalikud luubi alla.

Tegelikult tuleks käsi plaksutada, sest aastatel 1926–1928 Voltveti lastekodu Liivia algkooliks ehitatud ja juunist 2010 suletud Tihemetsa lasteaed on oskajates kätes. Selle maja kirjelduse leiab 20. sajandi arhitektuuripärlite nimistust. Rahvajutu järgi on hoonega seotud riigivanem Pätsi suguvõsas orvuks jäänugi. Aga Postimees kirjutab 1937. aastal, et Voltveti valla lastekodu Liivia kauaaegne juhataja Juhan Kull valiti Konstantin Pätsi nimelise vabaõhukooli juhatajaks.

Muinasjutuliselt kauni arhitektuuriga puithoone ja seda ümbritseva kinnistu pani müüki Saarde vallavalitsus. Sellel suvel leidus ostja üsna lähedalt, Jaamakülast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles