Pärnumaa osaluskohvik tõi kokku üle 60 huvilise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2. novembril, toimus Pärnu Endla Teatri sammassaalis Pärnumaa osaluskohvik, kuhu uudishimulikud ning aktiivsed noored tulid kuulama oma ala spetsialiste.
2. novembril, toimus Pärnu Endla Teatri sammassaalis Pärnumaa osaluskohvik, kuhu uudishimulikud ning aktiivsed noored tulid kuulama oma ala spetsialiste. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 2. novembril toimus Pärnu Endla teatri sammassaalis Pärnumaa osaluskohvik, kuhu uudishimulikud ja aktiivsed noored kogunesid kuulama oma ala spetsialiste. Juttu tuli paljudel maakonna noori puudutavatel teemadel.

Pärnumaa 2017. aasta osaluskohviku peakorraldaja Eerik Hannuse sõnutsi võiksid noored senisest julgemalt oma arvamust avaldada, sest noorte ideedest võivad sündida väga lahedad asjad. Osaluskohvikute eesmärk on tuua ühiste teemade ümber kokku väga erineva tausta ja kogemusega noored ja hingelt noored inimesed, et arutelus sünniksid uued ettevõtmised.

Õpilased jäid üritusega väga rahule, sest kohvikus valitses sõbralik õhkkond, see oli hästi korraldatud, kõik osalejad said uusi teadmisi ja oma mõtteid väljendada. Esimest korda kohvikus käinud ühisgümnasist Annabel Mõtus jäi üritusega väga rahule. „Kogu päev jättis mulle sümpaatse mulje, sest teemad olid väga päevakohased ja panid mind mõtlema nii enda kui oma eakaaslaste tulevikule,” selgitas ta.

“Noored valijad ja valimiste tähtsus” oli noorte seas populaarne laud, kuna selle ümber istujad said rääkida, mida nemad oleks seekordsetel kohalike omavalitsuste valimistel teinud teisiti ja mis neile meeldis. Kaasa rääkisid tulevased valijad, kes pidid oma seisukohti põhjendama. Vestlust juhtis Pärnu noortevolikogu esimees Laura Kiviselg, kes kuulub Pärnu linnavolikokku ja Tallinna ülikooli õpilasakadeemia aktiivi.

Neljapäeval, 2. novembril toimus Pärnu Endla teatri sammassaalis Pärnumaa osaluskohvik, kuhu uudishimulikud ja aktiivsed noored olid tulnud kuulama oma ala spetsialiste.
Neljapäeval, 2. novembril toimus Pärnu Endla teatri sammassaalis Pärnumaa osaluskohvik, kuhu uudishimulikud ja aktiivsed noored olid tulnud kuulama oma ala spetsialiste. Foto: Erakogu

Eesti noorteühenduste liidus töötava Egert Miti juhitud "Noorena tööta, et õppida, mitte teenida" laudkonnas arutleti selle üle, kas noortel on mõtet käia tööl (suvel või kooli kõrvalt). Räägiti oma raha investeerimisest ja säästmisest. Jõuti tõdemusele, et noorena töötades on rahast tähtsam kogemuste saamine.

Silja Lilles-Sula, kes töötab Rajaleidjas karjäärispetsialistina, vedas laudkonda “Appi! Ma lõpetasin kooli! Mis nüüd?”, kus arutleti peamiselt väljavaadete üle, mis noortel pärast koolilõpetamist on. Kõneldi gümnaasiumi ja kutsekooli plussidest-miinustest ja sellest, miks tänapäeva noored peaksid edasi õppima.

“Pärnu – noorte ja võimaluste linn" laudkonnas räägiti peamiselt noorte võimalustest ja sellest, kas noored neid  kasutavad. Leiti, et tihti ei jõua info nendeni. Pärnus on palju huviringe, millest noored ise ei teagi. Pakuti välja variante, kuidas infosulgu vältida, ja osalejad said oma võimalustest teadlikumaks. Laudkonda juhtis Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlane Karoliine Aus, kes nüüd õpib Viljandi kultuuriakadeemias kultuurikorralduse erialal.

Laudkonna "Kultuur muutuvas ajas" juht oli Sindi gümnaasiumi 12. klassi õpilane Mirette Juurikas, kes hiljuti tegi näitlejadebüüdi sarjas “Suletud uste taga”. Inimestel oli huvitav kuulata, kuidas Juurikas pearolli oli saanud: sihile viis ettevõtlikkus. Arutelu käigus tuli välja, et Pärnu noored võiksid samamoodi initsiatiivikad olla ja oma kodulinnas midagi ära teha.

Erik Naissaar, kes on spordiklubi NeighBar asutaja, juhtis lauda "Elu sotsiaalmeedia keskel" ja oskas täpselt rääkida, kuidas sotsiaalmeedias kiusamisega tulla toime ja mismoodi olla edukas youtuber.

Peale noorte olid kohvikus kohal õpetajad, noorsootöötajad, koolijuhid, omavalitsuste juhid, poliitikud ja kohalikud ettevõtjad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles