Pärnu õpilasjutuvestjad said kratilugude eest pärjatud

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli jutuvestjad Kadri Paan ja Sös Maria Kristensen, juhendaja Marilis Edvand ja Isabella Loretta Sild.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli jutuvestjad Kadri Paan ja Sös Maria Kristensen, juhendaja Marilis Edvand ja Isabella Loretta Sild. Foto: Erakogu

Järvamaal Aravete kultuurimajas hingedepäeval toimunud viiendal jutuvestjate konkursil "Kratilood" saatis edu Pärnu koolide õpilasi.

4.–6. klasside vanuserühmas võitis esikoha Kuninga tänava põhikooli 6.s klassi õpilane Sös Maria Kristensen (juhendaja Marilis Edvand), kes jutustas loo "Segajõulud". Taani-Eesti perest pärit Sös rääkis Taani ja Eesti lõbusatest jõulukommetest, mis nende peres on au sees ja muudavad pühad hästi põnevaks ja toredaks.

1.–3. klasside jutuvestjatest tuli kolmandaks Vanalinna põhikooli 3.b klassi õpilane Kaisa-Maria Kurg (juhendajad Helvi Põder ja Liliana Kester) looga "Meie pere pildid"

Eriauhinna pälvisid Egle-Eliise Kurg (Vanalinna põhikooli 4.b, juhendajad Helvi Põder ja Liliana Kester) looga "Õhtujutu lugemine" ja Isabella-Loretta Sild (Kuninga tänava põhikooli 6.s, juhendaja Marilis Edvand) looga "100 aastat värvilisi kevadpühi".

Sel aastal oli lugude teema "100 aastat peretraditsiooni". Osales 42 õpilast-jutuvestjat 13 koolist. Võisteldi kolmes vanuserühmas: 1.–3. klassid (kaheksa osalejat), 4.–6. klassid (26) ja 7.–9. klassid (kaheksa).

Pärnu linnast võistles 12 jutuvestjat Kuninga tänava, Vanalinna ja Ülejõe põhikoolist.

Kratilugude idee autor on Arlet Palmiste (osales tänavugi konkursi žüriis) ja hea haldjas ja lugude rääkimise korraldaja Triin Väin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles