Fotod: Pärnu volikogu esimeheks valiti Andres Metsoja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal toimunud Pärnu linnavolikogu istungil valiti volikogu esimeheks Andres Metsoja ja volikogu aseesimeesteks Hillar Talvik ja Jane Mets.

Kell 9.30 kirjutasid valimisliidu Pärnu Ühendab, Keskerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajad linnakodaniku majas alla koalitsioonilepingule. Selle järgi täidab volikogu esimehe koha IRL, linnapea koha valimisliit, ühe volikogu aseesimehe koha Keskerakond, teise volikogu aseesimehe koha opositsioon, kaks abilinnapea kohta IRL, ühe abilinnapea koha valimisliit ja ühe abilinnapea koha Keskerakond. Koalitsioonil on 39-liikmelises volikogus 23 esindajat.

Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja koos aseesimeeste Hillar Talviku ja Jane Metsaga.
Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja koos aseesimeeste Hillar Talviku ja Jane Metsaga. Foto: Urmas Luik

Volikogu istungil esitati volikogu esimehe kandidaatideks Andres Metsoja (IRL) ja Heldur Paulson (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ehk EKRE). Metsoja pooldas 24, Paulsonit 13 rahvaesindajat. Istungist ei võtnud osa kaks reformierakondlast, Jüri Lebedev ja Irina Talviste.

Kuna koalitsioon koosneb 23 liikmest, spekuleeriti, et Metsoja poolt hääletas ainus sotsiaaldemokraatide esindaja Kalev Kaljuste. Kaljuste oma eelistust ei avalikustanud, kuid ütles, et kavatseb volikogus hääletada sõltumatuna, olemata ei koalitsiooni ega opositsiooni esindaja.

Ehkki opositsioon pelgas, et koalitsiooni häältega valitakse üheks volikogu aseesimeestest Kaljuste, esitati aseesimeeste kandidaatideks üksnes Hillar Talvik (Keskerakond) ja Jane Mets (Reformierakond). Talviku poolt hääletas 29, Metsa poolt 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles