Astrid Hindriks: Kihvad Pärnu siluetti? (2)

Astrid Hindriks
, MTÜ Kodanikujulgus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Hindriks.
Astrid Hindriks. Foto: PP

Avalikkuse ette on jõudnud arendusfirma Valgre Residence OÜ soov ehitada Strandi ja mere vahele Valgre-nimeline elurajoon, mis koosneb kolmest seitsme- ja kahest üheksakorruselisest kortermajast, kuhu mahuks elama üle paarisaja pere. Tooge mõttes Papiniidu–Mai ristist kolm tornelamut ja kesklinnast kaks kontserdimaja Strandi ja selle taguse kergliiklustee ning seda ääristava noorte puudega haljasala vahele. Minge vaadake seda ise. Millise järelduse teha võib?

Need tornelamud peaksid mahtuma Strandi kinnistu ja kergliiklustee vahele, mis on kitsas maariba ja tegelikult märgala. Tegemist on piirkonnaga, mis 2005. aasta jaanuaritormis oli Strandini üle ujutatud, vee all oli mõni kinnistu teisel pool Tammsaare tänavatki. Seega on tegu loodusliku ohualaga. Kas on tehtud uuringuid, kuidas mõjub tornmajade ehitus naaberkinnistutele? Tornide kaal võib mõjutada veetaset Tammsaare tänava äärsete väikeelamute, tennisekeskuse ja kaudselt kaugemate kinnistutegi juures.

Arendusfirma on öelnud, et igas majas on umbes 40 korterit ehk viies majas leiab kodu üle paarisaja leibkonna. Iga korteri kohta peaks kinnistule üks parkimiskoht tulema. Kui veidi arvutada, siis 5x40=200, seega Valgre kinnistu kortermajade tarvis tuleb ehitada 200 parkimiskohta. Minu hinnangul on see kinnistu suurust arvesse võttes võimatu isegi siis, kui iga tornelamu alla tehtaks parkla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles