Oras hukub põldudel liigvees

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigsadudest on tekkinud põldudele järved, milles hävib äsja tärganud oras, ja juba ette on teada, et kevadel ootab taliviljakülve ümberkünd.
Liigsadudest on tekkinud põldudele järved, milles hävib äsja tärganud oras, ja juba ette on teada, et kevadel ootab taliviljakülve ümberkünd. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal vastas põllumajandus-kaubanduskoja (EPKK) ja talupidajate liidu küsitlusele 35 tootjat, kes kasvatavad põllukultuure kokku 11 329 hektaril. Meie maakonnas jäi koristamata pool põldoa ja rapsi, veerand herne ja ligemale viiendik suvinisu ja kaera külvipinnast.

EPKK juhatuse esimehe Roomet Sõrmuse sõnade kohaselt vastas küsimustikule kogu riigist 687 ettevõtet, mis kasvatasid tera- ja kaunvilja, tehnilisi kultuure, avamaa köögivilja ja kartulit ligemale 238 000 hektaril, millest 36 000 hektaril ehk 15 protsendil jäi saak halva ilma tõttu koristamata.

Eesti keskmisena polnud võimalik koristada kuuendikku põllukultuuride pinnast. Maakondadest jäi keskmisest rohkem saaki põldudele Ida- ja Lääne-Virumaal (19% koristuspinnast), Rapla- ja Järvamaal (17%) ning Harju-, Võru- ja Pärnumaal (16%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles