Pärnakad saavad odavamalt bussiga sõita

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlane Marko Šorin, valimisliidu Pärnu Ühendab liider Romek Kosenkranius ja IRLi esinumber Andres Metsoja koalitsioonilepingut allkirjastamas.
Keskerakondlane Marko Šorin, valimisliidu Pärnu Ühendab liider Romek Kosenkranius ja IRLi esinumber Andres Metsoja koalitsioonilepingut allkirjastamas. Foto: Urmas Luik

Eile allkirjastatud Pärnu koalitsioonilepingus lubatakse Pärnu linna ja osavaldade elanike odavamat bussisõitu ja talviseid kohalike elanike parkimise sooduspileteid.

Vaidlused tasuta ühistranspordi üle lõppesid kompromissiga. Juuli algusest ei pea piletit ostma maaliinidel ja Keskerakond soovis sama linnabussides. Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) hoidus laustoetustest, öeldes, et raha on rohkem vaja näiteks töötajate palgatõusuks.

Kompromissi hakkasid otsima juba Pärnu ühinemislepingule alla kirjutanud omavalitsusjuhid, kirjutades leppesse, et peale pensionäride tasuta sõidu alates 65 eluaastast tagatakse põhikooliõpilaste tasuta ühistransport kooliaasta jooksul alates 2018/2019. õppeaastast. Valimisliidu Pärnu Ühendab lubadustes said põhikooliõpilastest kuni 19aastased ja kohalike kuukaart lubati muuta odavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles