Uued plaadid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikal "Libahunt".
Muusikal "Libahunt". Foto: Plaadi esikaas

Lauri “New World”. Lauri Ylönen on Soome rokkpundi The Rasmus laulja, kes on oma rokkbändi kõrvalt üllitanud üllataval kombel korraliku popmuusikaga sooloplaadi. Nimelt olevat ta kirjutanud niipalju teistsugust muusikat, mis The Rasmuse rokiga kuidagi kokku ei sobinud, et lõpuks saabuski aeg avaldada hoopis sooloplaat.

Lauri debüütplaadil olev muusika on üsna mitmekülgne. Käib läbi midagi 1990ndate alguse popbändide meloodiliste heade tantsulugude sarnast, kuid on tugevaid 21. sajandi süntesaatoriviise ja rokimehele kohaselt häid kitarririffegi. Nii on Lauri värsket plaati nimetatud elektrooniliseks rokikski, kuid pigem jääb see elektroonilise roki ja popi vahepeale.

Üle 16 aasta tegutsenud The Rasmuse loomingu kõrval on see muusika Lauri jaoks tõesti uus maailm, nagu plaadi nimigi ütleb. Sealjuures üsna hea uus maailm. Soomes on plaat vastu võetud ülihästi, ehk läheb samamoodi Eestiski.

Sisaldab singlit “Heavy”.

Muusikal “Libahunt”. Et tänavu möödus täpselt sada aastat August Kitzbergi legendaarse tragöödia “Libahunt” esmalavastusest, otsustas Eesti nuku- ja noorsooteater tuua lavale Kitzbergi ainetel valminud muusikali, mis esietendus tänavu 26. märtsil.

Teatavasti vallutas hiljuti kogu ilmas kinosid järjekordne osa USA noortemenukist “Videvik”, kus libahundi teema oli samuti väga popp.

Nii on üritanud muusikali loonud Tiit Kikas ja Jaagup Kreem neid kahte teemat omavahel siduda. Tulemuseks siis ennekõike lastele ja noortele mõeldud muusikal, milles astub lavale väga palju Eesti tuntud artiste. Lavalt käivad läbi Liisi Koikson, Hanna-Liina Võsa, Triinu Taul, Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Silver Laas.

Muusikal muusikaliks. Üks asi on nautida etendust tantsu ja lauluga teatris, hoopis midagi muud on kuulata kontekstist välja kistud muusikat ilma etenduseta kodus. Kes seda soovib, sellele on plaat nüüd kauplustes olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles