Pärnumaal üles võetud film jõuab Kairo festivalile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Katrin Maimiku mängufilm "Minu näoga onu", mille võtted toimusid Pärnumaalgi, valiti osalema maailma tippfestivalide hulka kuuluvale Kairo rahvusvahelisele filmifestivalile.
Andres ja Katrin Maimiku mängufilm "Minu näoga onu", mille võtted toimusid Pärnumaalgi, valiti osalema maailma tippfestivalide hulka kuuluvale Kairo rahvusvahelisele filmifestivalile. Foto: Kaader filmist

Andres ja Katrin Maimiku mängufilm "Minu näoga onu" valiti osalema maailma tippfestivalide hulka kuuluvale Kairo rahvusvahelisele filmifestivalile.

Olulisim filmifestival Aafrikas ja Lähis-Idas vältab tänavu 21.–30. novembrini, Eesti film linastub seal rahvusvahelises programmis International Panorama. Filmi sõidavad Egiptusesse esindama peaosatäitja Rain Tolk ja režissöör Andres Maimik.

"Juba võib öelda, et peale kodupubliku on filmi väga hästi vastu võtnud suured festivalid," ütles filmi produtsent Maie Rosmann-Lill. "Kairo on üks 15st A-klassi filmifestivalist. Seal osalemine on Eesti filmile suur tunnustus."

Varem on Maimikute mängufilm võistelnud samuti maailma mõjukamate hulka kuuluval Karlovy Vary festivalil. Lähipäevil linastub "Minu näoga onu" aga Saksamaal Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil.

Samuti on "Minu näoga onu" valitud PÖFFi Eesti filmi konkursi programmi, kus linastub aasta jooksul valminud Eesti filmide paremik, mida on kutsutud hindama välismaised eksperdid.

Maimikute mängufilm esilinastus Eestis septembri lõpus ja seda on kinos vaatamas käinud üle 28 000 inimese.

Vanemate ja nende laste tragikoomilistest suhetest rääkiv "Minu näoga onu" on humoorikas draama, mis kõneleb õnne ja läheduse otsimisest. Filmi peategelasi kehastavad Rain Tolk, Roman Baskin ja Evelin Võigemast.

"Minu näoga onu" režissöörid ja stsenaristid on Andres ja Katrin Maimik. Filmi produtsendid on Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Kristina Lõuk. Tootis Kuukulgur Film koostöös Kinosaurus Filmiga, linateose valmimist toetasid Eesti filmi instituut ja kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles