Suupilliklubi Piccolo annab sünnipäevakontserdi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piccolo oma mullusel sünnipäevakontserdil.
Piccolo oma mullusel sünnipäevakontserdil. Foto: Madis Sinivee/

Neljapäeval, 9. novembril täitub 21 aastat suupilliklubi Piccolo loomisest, seepärast astuvad klubiliikmed sel pühapäeval Pärnu Nooruse majas üles sünnipäevakontserdiga. Just Nooruse majas toimus Feliks Kargi eestvõttel 1996. aastal klubi asutamise koosolek.

Suupillimängijate eestkõneleja Elmar Trink lubas, et kontserdil astuvad üles nii Piccolo solistid, ansamblid kui külalised. Samal ajal on fuajees avatud näitus, mis annab ülevaate klubi tegevusest ja saavutustest aastate jooksul.

Trink märkis, et suupillimängu populariseerimise huvides on paarikümne aastaga kogunenud nende õlule üle 100 algatuse, mille hulgas on nii koolitusi, kontserte kui 2002. aastast korraldatav festival. Aga ka rahvusvahelistel konkurssidel võidetud grand prix’d ja Ilmar Tõnissoni koostatud "Suupilliõpik", millest juba on ilmunud kordustrükk.

Äsja naasid pärnakaist suupillimängijad World Harmonica festivalilt Saksamaalt ja selle korraldaja Federation International de l `Harmonica tunnustas Pärnu Harmonica festivali oma ametliku partnerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles