Kalev Vilgats: Lepase reega minema ei hakka

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Esmaspäeva hommik raekoja saalis. Pärnu linna volikogu uus 39-liikmeline koosseis oli kogunenud esimesele istungile, kaks volinikku puudus. Esimesel istungil nalja eriti ei saa, sest seadusandja on kolmepunktilise päevakorra ette kirjutanud: volikogu esimehe ja aseesimeeste valimine ning tagasiastumisavalduste ära kuulamine.

Valimisliit Pärnu Ühendab esitas volikogu esimehe kandidaadiks Andres Metsoja ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) Heldur Paulsoni. Küsimused viitasid osaliselt varem allkirjastatud koalitsioonileppele, kus lubaduste pool võib olla oodatust lahjem. Igatahes küsis Toomas Kivimägi Metsojalt, kas Läänemere kunstisadamaga on kõik. Vastus tundus pisut ebalev, aga lubati projektiga edasi minna.

Teine küsimus puudutas ühe aseesimehe koha loovutamist opositsioonile, nii on varem tehtud. Metsoja vastas, et on iga voliniku südametunnistuse asi, kuidas ta hääletab. Sellest võis välja lugeda, et opositsioon seda kohta võib-olla ei saagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles