Eesti vanim kaljukotkas pääses paranenuna koju

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maaülikooli loomakliiniku dotsent loomaarst Madis Leivits kandis süles noort merikotkast, kellest sai telestaar.
Tartu maaülikooli loomakliiniku dotsent loomaarst Madis Leivits kandis süles noort merikotkast, kellest sai telestaar. Foto: Urmas Luik

Tõhela lähedal põlluveerel jälgis pealinnas elav kahe väikese lapsega pere, kuidas nende leitud ja maaülikooli loomakliinikus ligemale viie kuuga terveks ravitud kaljukotkas lendu tõusis, võttes suuna kodumetsa poole.

“Jaanipäev oli vihmane ja me ei tahtnud lõkke ääres istuda, sõitsime metsa vahel autoga ringi ja järsku jäi tee peal ette suur lind, kes eest ära ei läinud,” seletas jaaniõhtul vanemate maakodus viibinud pereema Sigrid Rand. “Tõime kodust mehe paksu jope ja kindad, võtsime linnu kaasa ja panime kanade aeda, kuni talle järgmisel päeval Niine tallu Varbla kanti järele tuldi. Nüüd oleme perega siin, sest me kõik võtsime kotka päästmisest osa.”

Eesti maaülikooli loomakliinikus ravis vigastatud kaljukotkast nagu ka Pärnumaalt ligemale kuu aega hiljem patsiendina sattunud merikotkast Kilingi-Nõmmest pärit loomaarst, doktorant Madis Leivits. Eile pärastlõunal päästis ta mugavast transpordikastist mõlemad suursugused linnud valla selles suunas, kuhu jäävad nende kodumetsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles