Pärnu siiamari on Põlulas õrnas eas

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõest püüti ligikaudu 40 siiga, kellelt saadud mari ja niisk viidi Põlula kalakasvandusse kunstlikuks viljastamiseks.
Pärnu jõest püüti ligikaudu 40 siiga, kellelt saadud mari ja niisk viidi Põlula kalakasvandusse kunstlikuks viljastamiseks. Foto: Mailiis Ollino

Eesti mereinstituudi ja riigimetsa majandamise keskuse Põlula kalakasvanduse edust Pärnu poolsiirdesiia väljasuremisohus asurkonna turgutamisel võib rääkida alles jaanuaris.

Eesti mereinstituudi teadlased püüdsid oktoobri keskpaigast eripüügiloa alusel Pärnu jõest ligikaudu 40 suguküpset siiga. Põlula kalakasvanduse töötajatega võeti kaladelt kohapeal marja ja niiska, pakiti need hapnikuga varustatud soonkinnisega kottidesse ja viidi termokastides Põlula kalakasvandusse. Seal mari viljastati ja pandi inkubaatorisse hauduma. Sugukaladelt võeti proovid geneetiliseks uuringuks maaülikoolis.

Põlula kalakasvanduse juhataja Kunnar Klaas rõhutas, et kalamarja viljastamise edu sõltub ennekõike emaskaladelt kogutud marja kvaliteedist, mida silma järgi on raske hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles