Kuldmäe juhtum tõi ministrile arupärimise

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Kuldmäe.
Toivo Kuldmäe. Foto: Egert Kamenik

Justiitsminister Kristen Michal peab sotsiaaldemokraatide nõudel riigikogu ees selgitama justiitsministeeriumi tegevuskava perevägivallaga võitlemisel.

Sotse ajendas arupärimist esitama Pärnu maakohtu 26. aprilli otsus lõpetada prokuröri taotlusel tuntud ettevõtja Toivo Kuldmäe perevägivalla kriminaalasja menetlus. Prokurör leidis, et aastaid oma naist ja poega jõhkralt peksnud firmajuhi süüasi pole suur ja puudub avalik huvi, kuna tegemist on peresisese konfliktiga.

Arupärimise algataja, Pärnumaalt valitud riigikogu liige Marianne Mikko ütles, et ei saa leppida, kui pereliikmete peksmisega seotud kriminaalasjad lõpevad sageli avaliku huvi puudumise tõttu või lepitusmenetlusega.

Koos kuue kolleegiga küsib Mikko ministrilt, kas võitlus perevägivallaga on justiitsministeeriumile prioriteet. Samuti peab Michal ütlema, kas kohtunikud ja prokurörid on läbinud lähisuhtevägivallaga seotud koolituse ja kui ei, siis mida on kavas selle lünga täitmiseks ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles