Loodusblogi veebikaamera jälgib Lääneranna vallas šaakaleid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikaamera pilt Metsküla rannal.
Veebikaamera pilt Metsküla rannal. Foto: Kuvatõmmus

Nädalavahetusel paigaldas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) veebikaamera Metsküla randa – paika, millest umbes viie kilomeetri kaugusel saadi 2013. aastal esmane tõestusmaterjal hariliku šaakali esinemisest Eestis.

Zooloogi ja loodusfotograafi Tiit Hundi sõnutsi on veebikaamera asukoha lähistel sel aastal talu loomakarjast murtud 25 lammast ja poolteise nädala eest kaks Šoti mägiveise vasikat.

"Mõistagi pole tõendeid, et murdjad olid kõigi puhul šaakalid. Siin rajakaamera ette jäänud ilves ja hiljutised üksiku hundi jäljed naaberkülas tekitavad oletusi-kahtlusi teistegi murdjate suhtes. Kas šaakalid oleksid võimelised tapma mägiveise vasikat – tõesti ei tea," rääkis Hunt.

Küll on teada, et kaamera lähistel asub šaakalite magamiskoht ja rannaniidu lambakari on nende söödaplatsil, mis tähendab, et šaakalid peaksid õhtul-öösel tulema lääne poolt piki randa otse kaamera suunas. Juba kaamera paigaldamise õhtul poole kuue paiku kaikus rannal kahe šaakali ulg.

Öist kaamerapilti ei ole veel võimalik näha, kuni kohale jõuab tellitud infrapunalamp, mis koerlastele peaks peaaegu nähtamatu olema.

Šaakaleid saab jälgida RMK loodusblogi veebikaamera kaudu siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles