Salapüügist ja reostusest peab teada andma

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu infotunnis tuli keskkonnaminister Siim Kiisleril anda selgitusi Sindi paisu ja väliujula ja Pärnu jõge puudutavate seadusrikkumiste teemal.

“Lugedes järgmise aasta eelarvet tekkis väike mõte: midagi on Pärnu jõestiku elupaikades kehvasti läinud, et vaja on neid taastada. Järgmiseks aastaks on seal kolm miljonit eurot ette nähtud. Võib-olla valgustate, mis seal on juhtunud ja milleks see kolm miljonit on plaanitud?” esitas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindaja Raivo Põldaru oma küsimuse.

Kiisler selgitas, et tegu on rahaga, millega kaetakse osa 15 miljoni eurosest suurprojektist Pärnu jõestiku elupaikade taastamiseks. “Osa töid on selle raames juba tehtud. On ostetud ära Sindi pais ja maad on soetatud juba umbes 1,3 miljoni euro eest. On tehtud muid väljamakseid poole miljoni euro eest. Järgmise aasta tegevused konkreetselt on Vihtra ja Jändja paisu avamine ning Sindi paisu avamise ehitustööde algus,” loetles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles