Vananenud süsteemid võivad ID-kaardi lukustada

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart
Eesti ID-kaart Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

ID-kaardi uuendamise tagasiside näitab, et osa inimesi kasutab iganenud operatsioonisüsteeme, kus puuduvad vajalikud turvapaigad ja mis ei pruugi toetada uuendatud sertifikaatidega ID-kaarti. Halvemal juhul võib vananenud operatsioonisüsteemide kasutamine kaardi lukustada.

«Aktiivne arvutikasutaja peaks ajakohastama oma arvuti operatsioonisüsteemi (Windows, Apple OSX, Linux) regulaarselt ja jälgima seda, mida tootja ise soovitab. Tehnoloogia areneb pidevalt, mistõttu tuleb seadmeid ajakohastada, et need vastaksid turvanõuetele ja toimiksid teiste seadmete ja süsteemidega, nagu näiteks ID-kaart,» selgitas riigi infosüsteemi ameti eID ekspert-nõunik Mark Erlich.

Kolmapäevaks on ID-kaardi uuendanud üle 166 000 inimese. Suuremal osal ei ole kaardi kasutamisel tõrkeid tekkinud, ent mõnel on jäänud enda kasutuses olev arvuti ajakohastamata ja vananenud operatsioonisüsteemid on takistanud ID-kaardi kasutamist või on kaardi lukustanud. Selliseid lukustatud kaarte on teadaolevalt umbes 30.

Kaardi taasavamiseks tuleb pöörduda lähimasse politsei- ja piirivalveameti teenindusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles