Norra-Pärnu muusikupaar annab kontserdi kodulinnas

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikutepaar Rutt Treima ja Sigmund Vatvedt Ruti sünnilinnas Pärnus siinse arhitektuuripärli ees.
Muusikutepaar Rutt Treima ja Sigmund Vatvedt Ruti sünnilinnas Pärnus siinse arhitektuuripärli ees. Foto: Erakogu

Sel reedel külastavad Pärnut ja annavad siinses Waldorfi koolis hingelaulude kontserdi Norras resideerivad muusikud Sigmund Kristoffer Vatvedt ja Rutt Treima. Pärnu on Treima sünnilinn. Ta on lõpetanud Tartu Waldorfi seminari ja on enda iseloomustuse järgi ühes isikus nii antropoloog, laulja, vabakutseline kunstnik kui sünnitoetaja.

Vatvedt on õppinud Norra pärimusmuusikat, tudeerinud muusikat Indias, uurinud sügavuti Ameerika põlisrahvaste ja saami kultuuri. Tema muusika on saanud mõjutusi paljudelt vihmametsarännakutelt kohalike hõimude juurde ja ta on teinud koostööd Brasiilia-Norra ansambliga Amazon Ensemble.

Muusikute paar on külastanud Kesk- ja Lõuna-Ameerika pärimustarkuse alusel loodud keskusi ja õppinud tundma põlisrahvaste tervendustraditsioone. Nende looming on eklektiline kombinatsioon iidsest ja nüüdisaegsest pärimusmuusikast, mis väljendab südame kutset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles