Siiri Erala: Savijalgadel priisõidust

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Tõdemus, et tasuta lõunaid pole olemas, saab ikka ja jälle kinnitust. Valitsusliikmete vastandlikud väljaütlemised maakondliku ühistranspordi teemal kipuvad samuti selle lause paikapidavusele osutama.

Minister Kadri Simson on maaliinidel tasuta sõitu esitlenud kui fakti. Pärnu linnapeaks kandideerides kõlas lubadus kehtestada valimisvõidu korral linnabussideski priipilet. Kohalikul tasandil päris võitu ei tulnud ja äsja meie veergudel avaldatud selgituses avaldas Simson, et tasuta sõidu lubadus ohverdati koalitsiooni sünnile.

Kuulates-lugedes Jüri Ratase ja Urmas Reinsalu seisukohti maaliinide teemal, tekib mõte, et vankriga altari ette vedamise saatus ootab sedagi lubadust. Simsongi näib olevat ses suhtes kaotanud raudse enesekindluse. Kuidas muul moel tõlgendada fakti, et riigiraadios ei suutnud minister neli korda järjest korratud küsimusele “Kas kehtestate oma määrusega 1. juulist 2018 maakonnaliinidel piletihinnaks null eurot?” anda selget vastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles