Noortebändi finalist Rainer Ild: Olen jälle närvis ja põen

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Seinpere ja Rainer Ild istuvad lugusid tehes maha ja räägivad mõtetest, elust ja lugudest.
Sven Seinpere ja Rainer Ild istuvad lugusid tehes maha ja räägivad mõtetest, elust ja lugudest. Foto: Peeter Tomson

Duo Rainer Ild astub homme õhtul Tallinnas Kultuurikatlas võistlustulle nelja pundiga, et selgitada välja noortebändide konkursi võitja. Sel puhul ajasin juttu ansambli nimiliikme, Paikuselt pärit Rainer Ildiga. Üleliia võitlushimuline muusik ei ole. “Ma üritan alati võistlustest eemale hoida. See on äkki sellest tulnud, et kunagi sain rulavõistlusel peapõrutuse. Natuke kardan võistlusi,” tunnistas Ild. Siiski suutis hea sõber teda veenda oma lugu konkursile saatma.

Ildile tuli poolfinaalist edasipääs üllatusena. “Väga hea meel oli ja siis läks viis minutit mööda, kui sain aru, et oh issand jumal, kuu aja pärast tuleb sama jama uuesti. Siis tuleb ju finaal ja ma olen jälle närvis ja põen,” tunnistas ta.

Alternatiivset rokki viljelevasse bändi kuulub peale 26aastase Rainer Ildi 23aastane Sven Seinpere. Ild tegutseb duos laulja, bassisti, kitarristi ja klahvpillimängijana. Seinpere mängib trumme ja kõlaplaate. Peale pillirohkuse soovivad mõlemad artistid mängitavate instrumentide hulka suurendada. “Tahame kahekesi võimalikult palju ära teha,” rääkis Ild ja lisas, et väikse koosseisuga on kergem tööd teha. Mehed produtseerivad ja lindistavad muusikat ning teevad backtrack’e (taustalugusid, toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles