Verd pani annetama lisapuhkuse soov

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule audoonori, Punase Risti V klassi aumärgi kavaleri Tiina Põldeotsaga.
Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule audoonori, Punase Risti V klassi aumärgi kavaleri Tiina Põldeotsaga. Foto: Mailiis Ollino

Elupäästmise alustamise ja teenetemärgi kavaleriks saamiseni võib viia soov nautida nädalast lisapuhkust. Üleeile Pärnu haiglas tunnustatud doonoritel jagus seinast seina põhjusi, miks nad vere annetamisega algust tegid.

Audoonor Tiina Põldeots läks esimest korda verd loovutama 1980. aastate keskpaigas töökaaslase soovitusel. Praeguseks on ta seda teinud 138 korda, selle eest on president teda tunnustanud Punase Risti V klassi teenetemärgiga. Põldeots jääb ise oma panusest rääkides tagasihoidlikuks. “Alguses oli suur motivaator hoopis puhkus, sain nõnda ligemale nädala lisapuhkust aastas,” ütles ta muiates.

Tänapäeval doonorluse eest puhkust ei pakuta, juba ammu käib audoonor verd annetamas harjumusest ja soovist teha head. Viimastel aastatel on neid kordi küll vähemaks jäänud. “Tervis ei luba enam kolm korda aastas käia, vanust on juba 57,” põhjendas ta. Siiski arvas Põldeots, et annetab verd edaspidigi, ent harvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles