Taali mõisa perenaise ehtemaailm särab hõbedaselt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Tamm kannab kaelas enda disainitud keed ja tunneb eri rahvaste tavasid ja sümbolikasutust ehete kujundamisel.
Marika Tamm kannab kaelas enda disainitud keed ja tunneb eri rahvaste tavasid ja sümbolikasutust ehete kujundamisel. Foto: Mailiis Ollino

Tumedas kleidis hapra blondi naise kaelas ja sõrmedes hakkavad silma hõbeehted, mis on nii erilised, et hoiavad pilku kaua kinni. Need kaunistused on Taali praegune mõisaproua ja osaühingu Wild-Woman Ehted tegevjuht Marika Tamm endale kas ise disaininud või ilmas rännates ostnud.

Hõbeda usku pööras naine Indoneesia saarestikus Balil, kus ta elas poolteist aastat, sukeldudes sealsetesse tavadesse ja käsitöökunsti. Kohe nii sügavalt, et kujundab ehteid ja laseb neid valmistada paradiisisaare hõbeseppadel, kellel põlvkondi pärandatud oskus vormida väärismetalli nagu heegelpitsi.

Kolme ja poole miljoni elanikuga Bali on kahe Hiiumaa suurune saar, mis iidsetel aegadel jagunes 800 kuningriigiks ehk peaaegu igas külas oli oma kuningas ja nikerdustega kaunistatud templid. Veel tänapäevalgi elus kastisüsteemi järgi on kolmandas lahtris käsitöölised, kes muu hulgas teevad puunikerdust, puhuvad klaasi, vermivad hõbedat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles