Eno-Gerrit Link: Tumedad viirastused

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eno-Gerrit Link
Eno-Gerrit Link Foto: PP

Olen viimase paari nädala jooksul autoroolis olles paaril korral korraliku ehmatuse osaliseks saanud. Nädalapäevad tagasi sattusin väiksemal maateel õhtupimeduses kokku tumeda koguga, kes oli otsustanud võtta oma teekonna ette valgustamata jalgrattaga. Sõitis teine korralikult paremal pool tee ääres, kuid mulle ilmus ta välja kui viirastus. Ehkki teda rooli tagant kaugemalt näha ei olnud, tekkis tunne, et miskit on tee ääres.

Õnneks oli tee küllalt lai ja reageerimiseks jäi aega. Nii mina kui rattur saime rahus edasi kulgeda. Vahetult enne möödasõitu jõudis rattur panna oma sõiduriista küljes tööle vilkuvad tuled. Pärast seda, kui olin temast mööda sõitnud, nägin tahavaatepeeglist, et ta kustutas need millegipärast ära.

Mind ehmatas see pimedusest ilmunud kogu põhjalikult. Mõtlesin, mis võinuks juhtuda, kui mõni auto oleks vastu tulnud ja ma hoidnuks sellesse teeserva, kus pedaalis tumedas riietuses jalgrattur. Või oleksin roolis natuke hajameelsem olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles